Doelgroepen

Zwemmen met reumatische-, spier- en gewrichtsklachten

Water is achthonderd keer dichter dan lucht, waardoor je bij elke beweging aardig wat weerstand moet overwinnen. Toch heeft je lichaam daar geen last van: in het water ben je gewichtloos. Er is geen sport waarbij je gewrichten zo weinig te verduren krijgen als bij zwemmen: er is geen schokbelasting die spieren, pezen, banden en gewrichten moeten opvangen. Voor mensen met spier- en gewrichtsklachten is zwemmen dan ook een zeer goede sport.

Zes voordelen van zwemmen voor mensen met gewrichtsklachten:
1. trainen in water kan helpen de conditie, het evenwicht en de bewegingsvrijheid te verbeteren
2. in water treedt automatische spierontspanning op
3. bewegen in drie dimensies (breedte, diepte, hoogte) wordt mogelijk, wat de coördinatie bevordert
3. verwarmde baden kunnen de pijn helpen verlichten (ons bad is constant 32 graden!)
4. terwijl de warme temperatuur van het water rust geeft en de spieren ontspant, kun je door de verminderde zwaartekracht oefeningen makkelijker/vloeiender uitvoeren dan op het droge
5. je hele lichaam wordt sterker. Zwemmen focust zich niet op een bepaalde spiergroep, maar op je hele lichaam – van je rug tot je armen en benen.

Ontspannen in de whirlpool
Heb je baantjes getrokken, gelopen in het water of andere oefeningen gedaan in het water? Tijd voor ontspanning! En hoe doe je dat nu beter dan door lekker in de extra verwarmde whirlpool te gaan zitten van 38 graden! 

Zwemschool VetCool en reuma
Zwemschool VetCool biedt sinds kort op maandag- en dinsdagochtend tussen 9.30u en 11.00u specifiek de gelegenheid aan mensen met reumatische -, spier- en gewrichtsklachten om te komen zwemmen.

In ons heerlijk constant verwarmde water van 32 graden (het hele jaar door!) kunt u op eigen gelegenheid vrij komen zwemmen. Er is op deze dagen deskundige begeleiding aanwezig voor eventuele vragen over zwemtechnieken of aanvullende oefeningen bij uw betreffende specifieke klachten. Er is voldoende materiaal aanwezig wat u kunt gebruiken tijdens het zwemmen. Na het zwemmen kunt u ook nog gebruik maken van de whirlpool van 38 graden en/of een kopje koffie of thee drinken in onze knusse horecagelegenheid.

Komt u  vooral gerust eens kijken of informeren en eens proberen! Wilt u optimaal gebruik kunnen maken van de begeleiding, dan is een intakegesprek gewenst. Hierin zullen we uw klachten bespreken zodat de belasting beter kan worden afgestemd op uw belastbaarheid.

 

Locatie:

Zwemschool VetCool Oudeweg 54 9608 PN¬† Westerbroek 0650979612  

Referenties:

Kleine groepen, daardoor aandacht voor iedereen...

Marion Richter
  • Bij zwemschool VetCool is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

  • Partners: