Informatie zwemlessen

Methodiek

 1. Meteen in het diepe met het Easyswim drijfpak. 
  Kinderen starten bewust direct in het diepe water. Hiermee sluiten we beter aan op de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Dit zorgt voor de beste ontwikkeling van het watergevoel. Voor een optimale veiligheid maken we hierbij gebruik van het EasySwim drijfpak. Kinderen voelen zich hierin daadwerkelijk veiliger en hebben ze de volledige bewegingsvrijheid om alle ervaringen die ze opdoen zo natuurlijk mogelijk te laten.
 2. Werken in groepjes
  We willen dat er binnen de organisatie van de zwemles een hoge intensiteit is. Daarom wordt er in iedere les in groepjes gewerkt. Dmv stuurkaarten is de lesgever hierbij in staat uw kind goed te helpen op zijn of haar eigen nivo. Wanneer kinderen zelfstandig en samen mogen werken komt dat tegemoet aan hun behoefte aan uitdaging, bewegingsdrang en leergierigheid
 3. Goede relatie tussen lesgever en kind
  Een goede relatie tussen lesgever en kind , maar ook tussen de kinderen onderling is sfeerbepalend. Een goede sfeer bevordert de vorderingen. Daarom hebben de kinderen voor zover mogelijk zoveel mogelijk les van dezelfde lesgever in hetzelfde groepje. Ook geven we veelal les vanuit het water waardoor de lesgever altijd dichtbij is.
 4. Professionaliteit
  Alle lesgevers zijn naast de basisopleiding allemaal extra geschoold in de EasySwim lesmethode. Ook worden er regelmatig extra cursussen voor ze georganiseerd. Meerdere keren per jaar worden ze getraind in Eerstehulpvaardigheden en dan ook specifiek bij kinderen.

 

Locatie:

Zwembad de Zijlen lokatie Sintmaheerd Spant 1 Tolbert tolbert@zwemschoolvetcool.nl Tel.: 06-50979612

Referenties:

"De begeleiding is echt geweldig!"

Mark Zijdam
 • Bij zwemschool VetCool is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

 • Partners: