Zwemlessen

Zwemschool VetCool Groningen is gespecialiseerd in het geven van verkorte zwemcursussen voor de zwemdiploma’s A, B en C. In kleine groepen van 9 kinderen wordt er vanaf de start tot en met het diplomazwemmen lesgegeven door dezelfde zwemonderwijzer. Daardoor leren wij uw kind goed kennen en zij ons ook, waardoor ze in een vertrouwde omgeving goed kunnen leren zwemmen.

Zwemveiligheid
Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid in en bij het water en we leren de kinderen dan ook al direct in de eerste lessen aan hoe zij zich kunnen redden wanneer ze in het water vallen. Ook wordt er regelmatig met kleding geoefend met “in het water vallen” en uit het water klimmen, zodat kinderen niet in paniek raken als ze per ongeluk te water raken.

Zwemslagen en zwemvaardigheden
De kinderen leren vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Naast de zwemslagen worden er allerlei oefeningen gedaan zoals, onder water zwemmen, vanaf de kant het water induiken en drijven op buik en rug.

Veiligheid en plezier staan voorop
Zwemschool VetCool Groningen is er van overtuigd dat wanneer kinderen veel plezier hebben tijdens het zwemmen, het leereffect enorm vergroot. Daarom zijn de 90 minuten lessen heel erg geschikt!

Lesduur
De zwemlessen voor A en B duren 90 minuten. Zwemlessen voor C 60 minuten.
49% van de kinderen haalt het A diploma in 7 maanden
80% van de kinderen haalt het A diploma in 8 maanden
92% van de kinderen haalt het A diploma in 9 maanden
Diploma B en C halen de kinderen in 2 maanden

Anderhalf uur zwemles te lang?
Ga maar eens vrij zwemmen in een zwembad, dan zul je merken dat ze het makkelijk volhouden! Uiteraard moeten we niet alleen maar baantjes gaan zwemmen en moeten we veel variatie aanbieden, maar dan is het goed te doen!

Lesgroepen
We geven les in groepen van maximaal 9 kinderen per lesgever voor het A, B of C diploma.

Lessen per week
De lessen zijn 1 keer per week.

Stappen
We werken met een duidelijk stappenplan, om zo alle zwemslagen aan te leren. Iedere stap wordt feestelijk afgesloten met een speciale les.

Alle kinderen gaan in een vast aantal weken over naar de volgende stap. Wanneer kinderen dreigen te gaan achterlopen op de rest van de groep zullen we hem of haar vragen een aantal keren extra te komen op een speciaal daarvoor ingepland moment.

Vakanties
In de zomer-, voorjaars- en deel kerstvakantie geven wij geen zwemles. De overige vakanties wel. Op feestdagen is er ook geen zwemles.

Starten
Starten kan twee keer per jaar voor diploma A: rond september en rond februari.

Erkend en deskundig
VetCool is aangesloten bij ZwemonderwijsNederland voor de diploma’s en is bevoegd om zwemexamens te organiseren. Daarnaast zijn we aangesloten bij Easyswim. Jaarlijks volgen onze lesgevers een herhaling voor EHBO en een cursus op het gebied van zwemonderwijs en zijn ze allemaal in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Leerlingvolgsysteem
We maken binnen onze zwemschool gebruik van een leerlingvolgsysteem. Ouders kunnen de vorderingen volgen van hun kinderen en weten zo precies hoever hun kind is! Ook kunnen ze via dit systeem zelf lessen afmelden en inhalen!

Easyswim
VetCool maakt tijdens de zwemlessen gebruik van de Easyswim en de Easyswim methode.
De Easyswim krijgen de kinderen tijdens de eerste zwemles en mogen ze mee naar huis nemen. Op die manier kan deze ook worden gebruikt tijdens het vrijzwemmen in andere zwembaden!

Locatie:

Laan Corpus den Hoorn 300 9728 JT Groningen

Referenties:

Een zwemschool waar men wel gericht en intensief aandacht geeft....

Monique van Veen
  • Bij zwemschool VetCool is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

  • Partners: