Informatie

Zwemschool VetCool Groningen is gespecialiseerd in het geven van verkorte zwemcursussen voor de zwemdiploma’s A, B en C. In kleine groepen van 9 kinderen wordt er vanaf de start tot en met het diplomazwemmen lesgegeven door dezelfde zwemonderwijzer. Daardoor leren wij uw kind goed kennen en zij ons ook, waardoor ze in een vertrouwde omgeving goed kunnen leren zwemmen.

Zwemveiligheid
Veiligheid is uiteraard het allerbelangrijkste aspect en daarom zal uw kind altijd centraal staan.
Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid in en bij het water en we leren de kinderen dan ook al direct in de eerste lessen aan hoe zij zich kunnen redden wanneer ze in het water vallen. Ook wordt er regelmatig met kleding geoefend met “in het water vallen” en uit het water klimmen, zodat kinderen niet in paniek raken als ze per ongeluk te water raken.

De eerste zwemlessen
In het begin besteden we veel aandacht  aan het watervrij maken van kinderen. Door ervoor te zorgen dat zij zich prettig en veilig voelen in het water wordt er een goede basis gelegd voor het leren zwemmen.

Zwemslagen en zwemvaardigheden
De kinderen leren vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Naast de zwemslagen worden er allerlei oefeningen gedaan zoals, onder water zwemmen, vanaf de kant het water induiken en drijven op buik en rug.

Veiligheid en plezier staan voorop
Zwemschool VetCool Groningen is er van overtuigd dat wanneer kinderen veel plezier hebben tijdens het zwemmen, dat dat het leereffect enorm vergroot. Daarom zijn de 90 minutenlessen enorm geschikt!

Voordelen:

     • Er is veel gelegenheid tot spelen wat het plezier vergrootDoor langer te zwemmen per les zijn kinderen meer ontspannen hierdoor kunnen wij ieder kind op maat lesgeven
     •  Lesgevers leren kinderen goed kennen en andersom
     • We kunnen uitgebreid stilstaan bij alle verschillende onderdelen die kinderen moeten leren om het diploma te behalen hierdoor kunnen we veel variatie bieden
     • We werken met kleine groepjes wat de veiligheid vergroot

Lesduur
De zwemlessen voor A en B duren 90 minuten. Zwemlessen voor C 60 minuten.
80% van de kinderen haalt binnen 10 maanden zijn A en B diploma!

Anderhalf uur zwemles te lang?
Ga maar eens lang vrij zwemmen in een zwembad, dan zul je merken dat ze het makkelijk volhouden! Uiteraard moeten we niet alleen maar baantjes gaan zwemmen en moeten we veel variatie aanbieden, maar dan houden ze het met gemak vol!

Locatie:

Laan Corpus den Hoorn 300 9728 JT Groningen

Referenties:

Een zwemschool waar men wel gericht en intensief aandacht geeft....

Monique van Veen
 • Bij zwemschool VetCool is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

 • Partners: